Agdersveis fikk rekordavtale med Telia - Agdersveis
16479
post-template-default,single,single-post,postid-16479,single-format-standard,bridge-core-3.1.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.5.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7,vc_responsive

Agdersveis fikk rekordavtale med Telia

Agdersveis i Arendal har sikret seg en tre-årig kontrakt på leveranser av nye mobilmaster til Telia over hele Norge. 

Agdersveis får dermed en svært viktig rolle i utbyggingen av det nye 5G-nettet som Telia har ambisjoner om å være ledende på i Norge. Mastene bygges i galvanisert stål og vil være inntil 50 meter høye.

– Dette er den største enkeltavtalen Agdersveis noensinne har gjort. I 2022 har vi budsjettert for å doble omsetningen i Norge, og denne avtalen bidrar til at vi ligger godt an til å nå det målet, sier daglig leder Kjell Inge Askeland i Agdersveis.

Telia Towers Norway AS, som er selskapet leverandøravtalen er inngått med, er fornøyd med at den omfattende anbudsrunden endte med å velge Agdersveis som selskapets hovedleverandør av telekommaster.

Vi setter stor pris på å inngå avtale med en norsk leverandør som vil levere i henhold til våre spesifikasjoner og kvalitetskrav. Vi ser frem til et langsiktig og godt samarbeid med Agdersveis som gjør oss i stand til å bygge ut nye master i henhold til våre planer de neste årene, uttaler selskapet.

Telekom-sektoren har lenge vært et viktig satsingsområde for Arendals-bedriften, men inntil nå har det først og fremst vært festeanordninger for mobilmaster og antenner som har vært hovedproduktet. Telia-kontrakten om produksjon av selve mastene er derfor et viktig gjennombrudd innenfor et nytt produktområde for Agdersveis.

– Mastene blir bygd i fem meter lange seksjoner. De blir montert og satt sammen på sitene der mastene skal stå. I stor grad vil det være helikoptre som brukes i forbindelse med monteringsarbeidet. Vi får også ansvar for mellomlagring av mastene, og sannsynligvis vil dette skje i Arendal, sier Kjell Inge Askeland.

Selve produksjonen vil skje hos Agdersveis sin datterbedrift UAB Rokvelas i Litauen. Denne fabrikken har 58 medarbeidere og de eksporterer store deler av sin produksjon til blant annet Sverige, Danmark, Belgia og Tyskland – i tillegg til Norge.

- Dette er den største enkeltavtalen Agdersveis noensinne har gjort.

Foto: Telia Towers